Kaasujalka

Uusi Lexus LS näki päivänvalon

Julkaissut:

|

9.1.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Lexus LS näki päivänvalon

lexus ls

Lexuksen huippumallin täysin uusi versio ensiesitellään juuri avatussa Detroitin autonäyttelyssä.

Uudessa Lexus LS -mallissa nähdään coupemainen muotoilu, mutta sisätilat ovat silti edustusluokkaiset. Lexuksen esittelemä LS-malli mullisti luokkaansa vahvasti 28 vuotta sitten.

Nyt Lexus on uusimassa historiaa esittelemällä täysin uuden, viidennen sukupolven LS-lippulaivamallinsa. Detroitissa julkisuuteen tuotu LS edustaa vuosimallia 2018.

Nykymallia pidempänä ja matalampana uusi LS-malli on muotoilultaan huomiota herättävän rohkea.

GA-L -alustarakenteesta nähdään LC 500 -mallia kookkaampi toteutus. LS tulee tarjolle asiakastoiveiden mukaisesti vain pitkäakselivälisenä (3 125 mm) versiona (35 mm pidempi kuin nykymallin akseliväli). Uutuuden korirakenne on tähänastisista Lexus-malleista jäykin, ja auton painopiste on pystytty viemään poikkeuksellisen alas.  Rakenne on myös 90 kg kevyempi nykymalliin verrattuna. Linjakkaan toteutuksen myötä uusi LS on 15 mm aiempaa matalampi.

Lexus kehitti LS-malliin täysin uuden 3,5 litran V6-tuplaturbomoottorin. Se tarjoaa V8-luokan voimaa ilman polttoainetalouteen liittyviä uhrauksia. Moottori on erittäin värinätön ja käyntiääneltään hiljainen. Suorituskyky on sellainen jota huippuluokan sedanilta vaaditaan: suurin tehon on 310 kW (421 hv) ja maksimivääntö 600 Nm. Alustavien tietojen mukaan kiihdytys 0-100 km/h onnistuu nelivetoversiolla 4,5 sekunnissa.

9cf710a4800ea0a7_800x800arAjettavuuden, suorituskyvyn ja mukavuuden tasokkuudesta vastaa 10-nopeuksinen automaattivaihteisto.

Uudet etuistuimet, jotka ovat saatavilla 28 erilaisella sähkösäädöllä ja ilmastointi-, lämmitys- sekä hierontatoiminnoilla, kertovat osaltaan tästä päämäärästä. Takaistuimille on mahdollisuus valita hierontatoimintojen lisäksi miltei vaakatasoon liu’utettava istuinjärjestelmä.

Uudenlaiset äänieristystekniikat ja audiolaitteiston kaiuttimia hyödyntävä vastamelujärjestelmä edesauttavat ajomelun vaimentamista entisestään. Äänettömyyden vastapainoksi tarjolle tulee huippuluokan Mark Levinson 3D surround –järjestelmä.

LS-mallissa esitellään maailman ensimmäisenä automallina jalankulkijan havaitsemisjärjestelmä, joka riskitilanteissa automaattisesti jarruttaa ja väistää jalankulkijan tilanteen salliessa omalla ajokaistalla pysyen

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *