Kaasujalka

Koeajo Hyundai Santa Fe – Positiivinen yllätys

Julkaissut:

|

26.12.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Hyundai Santa Fe – Positiivinen yllätys

feMiedosti uudistunut Hyundai Santa Fe yllättää positiivisesti leppoisalla ajettavuudellaan ja väljillä tiloillaan.

hyndaihyundaisantafeeUudistunut Santa Fe on varsin komea auto. Jopa niin komea, että naapuri taloyhtiön asukas tuli oikein kyselemään, että mikä se tämmöinen auto oikein on.

Santa Fe:stä on tarjolla vain yksi moottoriversio ja eri varusteversioita on kolme. Tämä koeajettu malli on ns. kaikilla mausteilla ja hintaakin on kyllä sen mukaisesti. Onhan tässä hulppeasti varusteita ja kokoakin, mutta liki 70 000 euroa on todella paljon rahaa ja tuossa vaiheessa myös auton imago näyttelee suurta roolia päätöksenteossa.

Santa Fe on aina 7-paikkainen ja malliston edullisin lähtee 56 990 eurolla. Me saimme siis koeajoon kalleimman version, josta saa pulittaa 11 000 euroa enemmän. Tässä onkin vakiovarusteena melkeinpä kaikki mitä toivoa voi, sillä listalta löytyy mm. panorama-lasikatto, itsetasaava takajousitus, 220V virran ulosotto tavaratilassa, nahkaverhoilu, pysäköintikamera 360 astetta ja etuistuimien tuuletus.

Päivitys modernimpaan suuntaan

Sisätilojen ja pienten ulkoisten kohotusten lisäksi moottoriakin on vähän päivitetty. Diesel on nyt EU6-päästötason täyttävä moottori ja sen myötä sekä hevosvoimia että vääntöä on tullut jokunen lisää. Yleisilmettä voisi luonnehtia varsin moderniksi ja erittäin tyylikkääksi.

Santa Fe liikkuu 2.2-litraisen turbodieselin voimin ihan asiallisesti, mutta auton suuren massan vuoksi mitään järisyttävää suorituskykyä on turha odottaa. Arkiajossakin moottoria joutuu rasittamaan enemmän ja siksi koeajon kulutuskin nousi yli 9 litran. Suurin sallittu perävaunukuorma on vain 2000 kiloa ja siinä moni kokoluokkaa pienempikin tarjoaa paremman vetokyvyn.

Ajettavuus on myös varsin mallikelpoinen, vaikka ohjausta vähän vaivaakin lievähkö tunnottomuus. Terävät epätasaisuudet tuntuvat korin pompahteluina, mutta muuten matka taittuu leppoisasti. Tutun kallion ylitsekin tällä pääsi ristiriipunnasta huolimatta, vaikka ihan maastureiden kärkisuoritus se ei ollutkaan. Kaasua joutui käyttämään aika ronskisti, että voima siirtyi pitäville pyörille.

Hyundai Santa Fe 4WD 2.2 CRDi 6AT Premium 7p
Hinta: 67990€
Iskutilavuus: 2 199cm3
Teho: 200 hv / 3 800 kierr/min
Vääntö: 440 / 1 750 – 2750 kierr/min
Paino: 2078kg
Max vetokyky: 2000kg
Tavaratila: 585l
Maavara: 180mm
Pit.lev.kork: 4700, 1880, 1690
Kiihtyvyys 0-100km/h: 9.6s
Huippunopeus: 203km/h
Kulutus (valm.ilm): 6.6l
Koeajon kulutus: 9,2l

Plussat
7-paikkainen
Tilat

Miinukset
Paino
Vetokyky
Mallikoima
Liukas ratti

Jälkimaku
7-paikkainen Santa Fe yllättää positiivisesti. Uudistusten ansiosta auto näyttää raikkaan modernilta, eikä ajettavuudessakaan ole moitittavaa.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *