Kaasujalka

Koeajo Opel Astra – Ruudikas ja mukava

Julkaissut:

|

4.11.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Opel Astra – Ruudikas ja mukava

astra

Opel Astra on todella mukava ja miellyttävä auto tällä tehokkaalla dieselillä varustettuna.

Opel Astra saapui Suomeen viime vuonna ja malli on niittänyt menestystä niin autolehtien vertailuissa kuin myyntitilastoissa. Tuo jälkimmäinen taitaa kuitenkin olla se tärkein juttu. Uusi Astra onkin Opelille erittäin tärkeä malli, sillä myynti on möyrinyt pohjamudissa verrattuna 90-luvun huippuvuosiin.

Tämä on vain noin 1400 euroa kalliimpi kuin 136-hevosvoimainen versio ja on sanomattakin selvää, että tuo sijoitus kannattaa ehdottomasti tehdä. Tämä tarjoaa 30 Nm:iä enemmän vääntöä kuin tuo laiskempi versio, mutta mikä tärkeintä tehokkaamman moottorin huippuvääntö alkaa jo 500 kierrosta alempaa. Se jos mikä on tärkeää arkiajossa. Vielä  kun saisi automaattivaihteisena niin maistuisi vielä makeammalta matkamiehen alla.

astra1Ripaus ylellisyyttä

Astra on konstailemattoman mukava ja leppoisa auto arkeen. Autossa on kaikki elementit kohdallaan ja onnistuneilla materiaalivalinnoilla merkki on saanut luotua tähän paljon ylellisemmän fiiliksen kuin moni muu kilpailija omiin tuotteisiinsa. Siinä missä Ford Focus on täsmällisen tarkka ja tunnokas mutkateiden taitaja Astra viihtyy parhaiten leppoisassa matka-ajossa.

Astrassa ei huonoja puolia juurikaan ole. Ainut asia, josta vähän purnaamme on peruutuskameran kuvan laatu. Se olisi voinut olla parempi. Kyllä kuvasta selvää saa, mutta ei ole lähelläkään HD-tasoa tai markkinoiden parhaimpia.

Koeajon keskikulutus oli vähän yli 6 litraa satasella ja se on ihan kohtuullinen lukema. Varmasti pienemmälläkin pääsee, jos pitää kaasujalan kurissa ja ajaa enemmän maantiellä. Nyt meidän ajosta paljon oli tässä pääkaupunkiseudun ruuhkissa.

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI BiTurbo
Hinta: 27 215,79€
Iskutilavuus: 1598cm3
Teho: 160hv / 4000 kierr/min
Vääntö: 350Nm / 1500-2250 kierr/min
Paino: 1435kg
Pit,lev,kork: 4702, 1499,1809
Tavaratila: 540l
Kiihtyvyys 0-100km/h: 8.9s
Huippunopeus: 220km/h
Kulutus (valm.ilm): 4.2l
Koeajon kulutus: 6.2l

Plussat
Tilat
Mukavuus
Moottori

Miinukset
Peruutuskameran kuvanlaatu (varauksin)

Jälkimaku
Opel Astra on kivunnut Suomen 4.myydyimmäksi malliksi Suomessa, eikä mikään ihme. Astrassa on kaikki mitä perheellinen voi perusautolta toivoa ja itseasiassa tässä on paljon enemmänkin.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *