Kaasujalka

Juho Hänninen nimitetty TOYOTA GAZOO Racingin WRC-kuljettajaksi

Julkaissut:

|

18.10.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Juho Hänninen nimitetty TOYOTA GAZOO Racingin WRC-kuljettajaksi

juho hänninen

Juho Hänninen ja hänen kartanlukijansa Kaj Lindström on valittu kilpailemaan vuonna 2017 TOYOTA GAZOO Racing -tiimin Yaris WRC-autolla, ilmoittaa tiimi tyytyväisenä valintaansa.

Nelinkertainen rallin MM-sarjan maailmanmestari Tommi Mäkisen johtama TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimi on työskennellyt pitkiä päiviä ja kerryttänyt testikilometrejä Yaris WRC:n parissa koko kuluneen vuoden ajan. Juho Hänninen on osallistunut hektiseen kehitystyöhön tiimin virallisena testikuljettajana, ja sitä kautta sisäistänyt TOYOTA GAZOO Racingin tavoitteet tuottaa yhä vain parempia autoja. Hänninen oli selvä valinta työskentelemään japanilaismerkin kuljettajana sen ensimmäisellä WRC-kaudella, ja hänellä on optio jatkaa tiimissä myös kauden 2017 jälkeen.

Voitettuaan Intercontinental Rally Challenge -mestaruuden vuonna 2010, Hänninen jatkoi menestystään voittamalla FIA S-WRC -sarjan vuonna 2011. Seuraavana vuonna vuorossa oli rallin Euroopan mestaruus. Vuosien 2013 ja 2014 aikana hän kartutti kokemustaan osallistumalla lukuisiin rallin MM-sarjan osakilpailuihin. Hänninen tulee ajamaan koko vuoden 2017 MM-sarjan TOYOTA GAZOO Racing WRC -tiimin autolla yhdessä 2. kuljettajansa, Kaj Lindströmin kanssa.

– Tämä todella tuntuu unelmien täyttymykseltä! Näin lupaavaan työyhteisöön pääsy koko kaudeksi on minulle aito mahdollisuus. Olemme tehneet yhteistyötä jo auton ensimmäisestä ulkoilutuksesta lähtien, ja siksi tämä on minulle aina vain jännittävämpää ja motivoivampaa. Yaris WRC on uskomaton! Tuskin maltan odottaa starttiamme Monte Carlossa, Juho Hänninen iloitsi.

Tiimipäällikkö Tommi Mäkinen on tyytyväinen Hännisen nimityksestä, muistuttaen että kausi 2017 tulee olemaan koko tiimille ensimmäinen ja ensisijaisesti oppimiskausi.

– Kun hän tuli mukaan tiimimme toimintaan, Juho oli heti uskomattoman motivoitunut ja sitoutunut. Hän ymmärsi myös ettemme halunneet oikaista mistään kohdin ja vuosi 2017 tulee olemaan totuttelua ja opettelua WRC-sarjassa. Hännisellä on paljon kokemusta eri rallisarjoista ja koska hän on kehittänyt Yaris WRC:tä alusta alkaen, tuntee hän auton parhaiten. Tämä yhdistelmä vaikuttaa minusta parhaalta. Tiedän että jokainen tiimistämme tulee tekemään parhaansa, jotta kaikki se energia ja työmäärä joka viime kuukausien aikana on käytetty projektiimme, tuo meille menestystä, sanoi Tommi Mäkinen.

– Olen iloinen, että Juho on mukana tiimissämme kaudella 2017. Hän on ollut mukana Yaris WRC:n kehitystyössä projektin alusta lähtien. Odotamme innolla yhteistyötä Hännisen kanssa tavoitellessamme podium-sijoitusta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja pyrkiessämme aikaansaamaan yhä parempia autoja, kommentoi TOYOTA GAZOO Racing Factoryn johtaja Koei Saga.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *