Kaasujalka

Joonas Lappalainen Audi Sport TT cupin mestaruuteen

Julkaissut:

|

17.10.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Joonas Lappalainen Audi Sport TT cupin mestaruuteen

Joonas Lappalainen (FIN)

Joonas Lappalainen on voittanut Audi Sport TT Cupin mestaruuden. Arvostetun ratasarjan titteli varmistui myöhään sunnuntai-iltana Hockenheimin radalla Saksassa.

Lappalainen pääsi finaaliviikonlopun sarjan kärkimiehenä. Lauantain osakilpailun hän voitti, ja se tarkoitti, että 13. sija olisi sunnuntain startissa riittänyt mestaruuteen. Finaalikilpailu siirtyi sankan sumun vuoksi varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan.

18-vuotias vantaalainen ei kuitenkaan jättänyt mitään sattuman varaan. Hän oli finaalikisan kolmas, ja vei tittelin 13 pisteen erolla Dennis Marschalliin. Nicklas Nielsen oli kolmas, 238 pistettä. Sarjan toinen suomalainen Emil Lindholm summasi 177 pistettä ollen yhteispisteissä viides.

– Mahtava fiilis totta kai. Kyllä tämä on urani paras saavutus. Voisi sanoa, että lähes virheetön kausi. Tämä oli tavoitteemme kun kauteen lähdettiin. Kun tavoite saavutetaan, niin silloin on tehty asiat oikein, Lappalainen iloitsi.

Lappalainen saavutti kauden aikana 14:stä osakilpailusta neljä voittoa ja nousi yhteensä 11 kertaa palkintokorokkeelle. Huonoin sijoitus oli viides.

– Hyvä ja ehjä kausi. Kun ei tee virheitä, niin pitkässä juoksussa pärjää, Lappalainen muistutti.

Audi Sport TT Cup on Audin tukema sarja, ja autonvalmistaja antaa sarjan voittajalle 150 000 euroa. Potti tulee käyttää Audin tukemiin rata-autoilusarjoihin.

– Aika hyvältä tuntuu. Tämä on iso asia minun urallani. Ensi vuodesta on jo pikkuisen tietoa, mutta ei mitään varmaa. Vaihtoehtoja on muutamia. Seuraava askel TT Cupin jälkeen olisi varmaankin GT3 tai Touring Car -luokka, Lappalainen sanoo.

– Joonaksessa sarja sai ansaitsemansa mestarin. Hän osoitti kauden aikana johdonmukaisesti vahvoja esityksiä eikä tehnyt lainkaan virheitä, Audi Sportin projektijohtaja Philipp Mondelaers sanoi.

Lappalaisen mestaruusjuhlat alkoivat saman tien sunnuntai-iltana. Shampanjantuoksuinen ajohaalari vaihtui nopeasti valkoiseen kauluspaitaan.

– Aika kiirettä on pitänyt. Ensin oli oman porukan pienemmät juhlat, ja myöhemmin illalla vielä Audin oikein isot juhlat, Lappalainen kertoi.

Joonas Lappalainen

1.3.1998
Kotipaikka: Vantaa
Abiturientti
2016 Audi Sport TT Cup 1.
2015 Audi Sport TT Cup 4.
2014 Formula Renault NEZ 1. ja Nordic 1.
2013 Formula Ford SM 2.
2012 Formula K, CIK-FIA Academy 1.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *