Kaasujalka

Koeajo käytetty Audi Q7 – Mukavan notkea järkäle vanhanakin

Julkaissut:

|

27.9.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo käytetty Audi Q7 – Mukavan notkea järkäle vanhanakin

q7_3

Ensimmäisiä Audi Q7 :iä saa nyt jo alle 20 000 eurolla. Järkäle tarjoaa ajamisen nautintoa vielä 10 vuotta vanhana ja 276 000 kilometriä ajettunakin.

Autokauppias Jami Multisillan arvio käytettyjen Audi Q7 :n vahvimmasta markkina-alueesta ei yllätä.
–Kyllä paljon ajetut Q7:t menevät enemmän maakuntiin ja pohjoiseen. Pääkaupunkilaiset eivät niitä näillä kilometreillä ja vuosilla juuri kysele, Multisilta sanoo.

Ei olekaan vaikea kuvitella sukupolvenvaihdoksen juuri läpikäyneen eteläpohjalaisen maatilan nuorelle isännälle käytettyä Audi Q7:ää. Sillä ajellaan röykkyisillä teillä mukulakivien munaskuita erityisemmin ravistelematta ja syksyn hirvijahteihin sillä matkaa porukan mukana isossa tavaratilassa vaivattomasti niin pyssyt kuin eväätkin.

Yli viisi metriä pitkässä ja kaksi metriä leveässä autossa kun tilaa riittää joka suuntaan.

Enimmillään tähän Audi Q7 :ään saa tavaratilaa jopa 2035 litraa. Se on hurjasti enemmän kuin vaikkapa Nissan Qashqain, jonka tavaratila enimmillään venyy 1598 litraan.

q7_4q7_2q7Helppo pysäköidäkin

Siinäpä sitten nuorelle isännälle mietittävää, ostaako uuden Nissan Qashqain vai vanhan Q7:n. No juu, riskit ja mahdolliset korjauskulut sitten ovat asia erikseen: auton pitää joskus olla tunteen, eikä järjen asia…

3-litraiselle V6 –turbodieselille sen enempää kuin auton alustallekaan lähes 300 000 ajettua kilometriä eivät tunnu tehneen juuri mitään. Moottori käy edelleen muhkeasti ja korkeasta maavarasta huolimatta massiivisen maasturin kyyti ei ole jenkkimäisen lelluvaa edes maantienopeuksissa.

Kiihdyttäessä Q7 hyrisee pehmeästi, moottorin ääniä ei tasaisessa ajossa matkustamoon juuri kantaudu. Rengasmelua sen sijaan kantautuu korviin jonkun verran.

Jopa pysäköinti on yllättävän vaivatonta. Tosin siitä pitää kiittää monipuolista tutkaa ja peruutuskameraa.

Huollot viimeisen päälle

Uutena tämä Audi Q7 on vuonna 2006 maksanut vakiovarustein 77 500 euroa. Valmistuspaikka ei kuitenkaan ole Saksa, vaan Bratislavassa Slovakiassa.

Ulkonäkö on tosiaan vakuuttava. Itse en kuitenkaan pidä Q7:ää yhtä kauniina kuin esimerkiksi samanikäistä, vuosina 2006-2011 valmistettua toisen polven ML-Mersua. Jotain norsumaista tässä Q7:ssä on, pikkuveli Q5 on mielestäni nätimpi.

Huoltokirjan viimeisin merkintä löytyy 242 000 kilometrin kohdalla. Mitään huoltoja ei ole jätetty väliin ja huoltokirjan mukaan ne on tehty Audin valtuutetussa merkkikorjaamossa.

Sehän on selvä, että kun mittarilukema lähenee 300 000 kilometriä, ei tämän auton ostaja loputtomiin pärjää pelkillä määräaikaishuolloilla.
–Juuri sen takia Audi Q7 näillä metreillä menee helpommin maakuntiin, missä pikkupajatkin pystyvät vaihtamaan edullisesti jarrupalojen ja vesipumppujen kaltaisia kuluvia osia. Muuten Audi Q7 on kestävä auto ja kestää satojatuhansia kilometrejä siinä missä taksi-Mersukin, Multisilta sanoo.

Audi Q7 3.0 V6 TDI Quattro Tiptronic
Vuosimalli: 2006
Mittarilukema: 276 000 km
Teho: 233 hv
Vääntö: 500 Nm
Huippunopeus: 216 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 9.1 s
Yhdistetty kulutus: 10.5 l /100 km
Hinta: 19 900 €
Myyjä: Suomen Autokauppa, Vantaa

Teksti ja kuvat Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo Volvo S60 T5 vm.2020 – Tehokas ”nykymuseo”
Koeajo käytetty Tesla Model 3 – Vantaan äijä Teslan ratissa
Koeajo käytetty Toyota Avensis – Luottoneuvojan parempi Toyota

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *