Kaasujalka

Ysitien Auto muutti 9-tien varrelle

Julkaissut:

|

14.9.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ysitien Auto muutti 9-tien varrelle

ysitie1

Ysitien Auto toimii nyt nimensä mukaisesti valtatie 9:n varrella, runsaat puoli kilometriä Orivedeltä Jämsän ja Jyväskylän suuntaan. Uudessa osoitteessa liiketilaa on hulppeat 2000 neliötä.

Ysitien Autolle viimeiset vuodet ovat olleet tasaisen kasvun aikaa. Vuonna 1996 perustettu yritys avasi hyötyajoneuvojen kauppaan keskittyneen liikkeen Tampereelle vuonna 2009, Nokian liike puolestaan avattiin vuonna 2012. Rovaniemelle liike avattiin viime vuonna.

Ysitien Auton neljä liikettä työllistää yhteensä 25 henkilöä, joista puolet on töissä Oriveden liikkeessä.
–Alalla tapahtuu kaikenlaisia muutoksia, mutta tämä firma toimii yhä samalla Y-tunnuksella kuin vuonna 1996. Ysitien Autolla on jo niin pitkät perinteet, että moni tämän päivän asiakas ei ollut vielä vuonna 1996 edes syntynyt, sanoo Ysitien Auto Oy:n toimitusjohtaja on Riku Hietikko-Kaukola.

Ysitien Autolla on Oriveden, Nokian ja Tampereen lisäksi liike myös Rovaniemellä. Orivedellä muutto Ysitien varteen vain parantaa asemia, kun Jyväskylästä Tampereelle on lähes mahdotonta ajaa sivuuttamatta Ysitien Autoa.

Aiemmassa osoitteessa Orivedellä Ysitien Auto toimi noin 700 m2:n tiloissa. Neliöiden moninkertaistumisen myötä on kasvanut niin autovalikoima kuin huollon puolikin.
– Saman katon alla meillä on myös Fixus -huoltokorjaamo- ja varaosamyynti sekä Vianorin rengasedustus. Ysitien Auton lisäksi samassa kiinteistössä toimii myös katsastusasema, joten palvelujen kirjo on laaja, Hietikko-Kaukola sanoo.

ysitieJärkihintaisia autoja

Nyt Ysitien Auto on arkisin auki aamuseitsemästä iltaseitsemään ja lauantaisinkin aamuyhdeksästä iltapäiväkolmeen.
– Vanhassa osoitteessa huomasimme, että pitkille aukioloajoille oli tarvetta.  Mökkiläiset ja ohikulkijat kun eivät tahtoneet saada lauantaisin ja arkisinkaan viiden jälkeen edes renkaanpaikkauspalvelua mistään.

Varastossa Ysitien Autolla on koko ajan 200 auton valikoima, keskikesällä tonttia tulee lisää ja samalla on tarkoitus kasvattaa varastoa.

Liikkeen valikoimista löytyy niin henkilö- ja kuin pakettiautojakin, sekä jonkin verran matkailu- ja muita ajoneuvoja. Suurin volyymi on kuitenkin 10 000 – 15 000 euron vaihtoehtoissa.
– Hintakattomme alkaa olla 30 000 euron arvoisissa autoissa. Jokunen 40 000 euron autokin meiltä saattaa löytyä, mutta sitä hintavampiin emme enää sekaannu, luksuskauppiaat ovat erikseen.

Perinteisten pikahuolto- ja korjauspalvelujen sekä renkaiden myynnin ja vaihdon lisäksi lisäksi Ysitien Autossa myös vaihdetaan ja korjataan tuulilaseja. Vuokrauspalvelujen kirjo ulottuu pienistä henkilöautoista isoihin pakettiautoihin ja pikkubussin kokoisiin tila-autoihin. Lisäksi yritys vuokraa myös pienempiä peräkärryjä ja isompia trailereita.  Rengashotellipalveluun kuuluu säilömisen lisäksi myös renkaiden kunnon tarkistus ja puhdistus.

Pitkäjänteistä työtä

20 vuodessa ala on muuttunut paljon, varsinkin Internetin myötä. Nyt asiakas on usein jo liikkeen ovesta sisään kävellessään katsonut valmiiksi netistä auton, josta on kiinnostunut.  Netin myötä myös asiakaskunta on laajentunut Pirkanmaan ja Tampereen alueelta muuallekin Suomeen.
– Mökillä juhannuksen tietämillä silmiin sattui Keltainen Pörssi –lehti 2000-luvun alkupuolelta, maailma oli silloin aika toinen. Itse kun en ollut koskaan aiemmin ollut töissä autokaupassa, jouduin opettelemaan alan kantapään kautta. Kieltämättä joskus tuli mieleen, että helpommallakin olisi voinut päästä. Alku oli tosi hankalaa, kun oli intoa, mutta ei rahaa, eikä oikein tietotaitoakaan, Hietikko-Kaukola nauraa.

Ysitien Auton menestysresepti ei ole ”rakettitiedettä”.
– Tämä on pitkäjänteistä hommaa, aina ei voi mennä sen helpoimman kautta. Joskus täytyy tehdä sellaistakin asiakaspalvelua, mitä ei välttämättä tarvitsisi. Asiakkaat ovat kuluttajansuojasta hyvin tietoisia ja se on hyväkin juttu, Hietikko-Kaukola sanoo.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Sohvalla istuen uudet renkaat Mersuun
Oikeat istuinsuojat ja kumimatot ammattilaisen arkeen
Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *