Kaasujalka

Koeajo Audi A4 3.0 TDI V6 – Hymy korvissa

Julkaissut:

|

7.9.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Audi A4 3.0 TDI V6 – Hymy korvissa

audia4

Audi A4 varustettuna muhkealla 3-litraisella turbodieselillä tekee tästä todella nopean ja uskomattoman hauska auto ajaa. 

Koeajoin uuden Audi A4:n 2-litraisella dieselillä varustettuna kahteen kertaan, sekä viime syksynä että talvipakkasilla, joten malli on sinänsä jo tuttu. A4 voitti TM:n talvitestin eli ihan mistään turhasta autosta ei todellakaan ole kyse. Nyt koeajovuorossa on malliston todellinen voimanpesä, joka löytyy muun muassa A6:n ja Q7:n keulalta. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että A6 varustettuna tällä samalla moottorilla maksaa melkeinpä tasan 10 000 euroa enemmän.

 Näyttää alkaen-mallilta

Koeajettu auto näyttää päälle päin ihan kuin miltä tahansa saman mallisarjan tuotteelta, eikä todellakaan paljasta voimavarojaan ulospäin.
Muotoilu on linjakas ja sporttinen. Joidenkin mielestä vähän tylsä ja muistuttaa kuulemma liikaa edeltäjäänsä. Edes mallimerkintää ei ole, josta tämän tunnistaa malliston tehokkaimmaksi versioksi. Ei edes tuplaputken päitä. Siinä ne tämän auton ainoat kritiikit sitten olivatkin.

a4_audia4audi_a4Kuljettajan ajoasento on viimeistä piirtoa myöden täydellinen. Takapenkilläkin kuulemma viihtyy, tosin siellä en ehtinyt istua. Tai siis halunnut. Pitkän miehen ajoasennon takana ei kyllä liiemmälti tilaa olekaan.

Koeajoautoon oli ladattu lisävarusteita reilulla 20 000 eurolla. Niistä mainittakoon oikein mainio sähköisesti säädettävä urheilullinen iskuvaimennus (1030,96€) ja mm. adaptiivisen vakionopeudensäätimen sisältävä Teknologia-paketti Tour (2634€). Sen mukana tulee lisäksi useita turvallisuusvarusteita. Lisäksi autossa on äänieristesivulasit ja ne kuuluvat Comfort-pakettiin (2672,84€) Erikseenkin nuo lasit löytyvät 241,82 euron hinnallaan. Sporttipenkit ja -alusta ovat varusteita, jotka kannattaa ehdottomasti ruksia.

“kolmelitranen diissel veekuus”

Tämä Audi A4 on siis varustettu 3-litraisella dieselillä, joka kehittää komeat 272 hevosvoimaa. Se takaa niin hurjat kulkuvarat, että rallipoluiltakin tutut takavuosien evo-Mitsut (vakiona). eivät pysy kyydissä. Tästä A4:n moottorista tulee mieleen ehkäpä paras suomalainen tv-mainos: MTV3 MAX – Miehen tie. Mainoksen lopussa arkun kantaja kysyy autonkuljettajalta, että mikä kone. Johon kuski vastaa, että kolmelitrainen diissel veekuus. Arkunkantaja lähtee kantamaan arkkua hymyillen ja ilmeellä kertoen, että hitto se on hieno kone. Tosin mainoksen autona oli Mercedes-Benz.

Audin kolmelitrainen diesel käy erittäin nätisti. Vääntöä on niin tolkuttomasti, että kierrokset eivät nouse missään vaiheessa paljoa yli 3000:n. Automaattivaihteisto hyödyntää hienosti lähes loputtoman väännön. Ajaminen on uskomattoman vaivatonta ja eleetöntä. Kiihdytyksissä pitää olla nopeusmittarin kanssa todella tarkkana, sillä vauhti kasvaa eleettömästi ja huomaamatta. Silmänräpäyksessä vauhtia on reilusti yli sallitun. Rekkojen ohitukset sujuvat leikiten, mutta siinä pätee sama asia. Olkaa tarkkana nopeusmittarin kanssa..

Vaikka moottorissa riittää voimaa enemmän kuin siinä kuuluisassa pienessä kylässä, niin koeajon kulutus jäi hämmästyttävän pieneksi, sillä menovettä kului vain 6.7 litraa satasella.

Elämässäni olen ajanut yli tuhannella koeajoautolla niin kovinkaan usein ei tule eteen autoa, jonka palauttaminen maahantuojan hellään huomaan harmittaa. Nyt olisin voinut jättää luovutuksen tekemättä. Tai olisinhan saanut pitääkin tämän, mutta tuo hintalappu on sen verran korkealla, ettei kynteni siihen yllä.

Audi A4 Avant 3.0 TDI quattro Business Sport
Hinta alk: 63142€
Koeajoauton hinta: 84 135€
Iskutilavuus: 2967cm3
Teho: 272hv / 3250-4250 kierr/min
Vääntö: 600Nm / 1500-3000 kierr/min
Paino: 1770kg
Vetokyky max: 1900kg
Tavaratila: 510l
Kiihtyvyys 0-100km/h: 5.4s
Huippunopeus: 250km/h
Kulutus (valm.ilm): 5.1l
Koeajon kulutus: 6.7l

Plussat
Suorituskyky
Ajettavuus
Kuljettajan paikka

Miinukset
Hinta

Jälkimaku
Tämä on täydellinen perheauto. Voimaa kuin urheiluautossa ja tilaa riittävästi. Hinta vaan karkaa tavallisen palkansaajan ulottumattomiin.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *