Kaasujalka

Anssems -peräkärryistä tuli menestys

Julkaissut:

|

4.8.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Anssems -peräkärryistä tuli menestys

valle

Saksalaisten Anssems – peräkärryjen menekki yllätti niitä maahantuovan Turun Trailertukun. Tänä vuonna niitä myydään noin 700 kappaletta.

Anssemsia valmistetaan Hollannissa ja Saksassa. TurunTrailertukku on tuonut niitä maahan kolme vuotta.
– Myynti on kolminkertaistunut tänä vuonna. Suosiota selittää edullinen hinta yhdistettynä laatuun. Esimerkiksi hittikärry Anssems PSX 2000 178X405 maksaa arvonlisäveroineen alle 3000 euroa, kilpailijat ovat selvästi kalliimpia, sanoo yrittäjä Valle Mäkelä.

Helppo lastattava

PSX 2000:n laidat avautuvat rungon kanssa samalle tasolle jolloin esimerkiksi trukilla lastaaminen on helppoa, eikä haittaa vaikka trukin puomi ottaa kärryyn kiinni. Monessa kärryssä laita jää runkopalkin ulkopuolelle jolloin laita on aina rutussa kun ottaa kiinni.

Anssemsin AL-KO Kober GROUPin valmistamat akselistot tarjoavat suurinta mahdollista turvallisuutta ja mukavuutta. Niiden komponentit sovitetaan optimaalisesti toisiinsa riippuen käyttökohteesta ja painosta.

Alkon vetopää, aisa ja akselit ovat erittäin kestävät ja laadukkaat. Hitsattu runko ei ala vääntelemään, monessa kilpailijassa se on hitsauksen sijasta pultattu.

Anssems on tehty erityisesti ammattikäyttöön.
– Mutta kun edullinen hinta kohtaa laadun, niin kyllä niitä ostavat kesämökkiläisetkin.

Anssemssissa erittäin vahva pohjarakenne. Kulmatolpat saa irti, kun kiertää 13mm lenkkiavaimella kierroksen. Laidat saa helposti pois ja laidan saranat ovat erittäin vahvat.

Traileritukun päätoimipaikka on Raisiossa, lisäksi sillä on toimipisteet Tampereella ja Helsingissä.
– Olemme laajentamassa myös Rovaniemelle, Seinäjoelle ja Jyväskylään. Tällä hetkellä olemme yksityisistä kärryntuojista suurin.

Koneen kuljetukseen Hulco Terrax

Trailerimarkkinaa vauhdittavat kuorma-autoihin tulleet ammattipätevyysvaatimukset: rakennusmiehen on helppo hoitaa rakennustarvikkeiden- ja materiaalien kuljetukset trailerilla.

Trailertukun liiketoiminnan pääpaino on ammattilaisten palvelemisessa.
– Mutta kun hinta on halpa ja laatu kohdallaan, niin myös mökki-ihmiset ostavat meiltä peräkärryjä.

Anssemsin rinnalla toinen Turun Trailertukun hittituote on koneenkuljetuskäry Hulko Terrax.
– Se on erittäin vahvarakenteinen lavetti koneiden kuljetukseen. Mataluuden takia sillä on helppo kuljettaa esimerkiksi kaivinkonetta. Ja sitä saa myös 2 akselisena. Kärrystä saatavilla myös koko 294cmx150cm.  Valle sanoo.

Pitkäikäisiä

Alumiinisia avattavia laitoja on ollut ennenkin, mutta tänä päivänä niiden painoa on saatu alaspäin ja ne ovat myös entistä vakaampia kuin ennen.
– Trailerit ja kärryt ovat siitä hyviä ostoksia, että niitä ei tarvitse vaihtaa, kun niitä välillä huoltaa. Meillä on 25 eri mallia ja varastossa on 100 kärryä. Kokonaispainoissa haitari venyy 1500 kilosta aina 3500 kiloon. Kärryissämme on myös kahden vuoden takuu.

Teksti Timo Kiiski
Kuva Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Näin oikeat renkaat tekevät ajamisesta nautinnon
Halpa ja vanha auto – Lottovoitto vai painajainen?
Vinkit suksiboksin valintaan ja pakkaamiseen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *