Kaasujalka

Automotive Group tarjoaa varaosien lisäksi tietotaitoa

Julkaissut:

|

9.12.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Automotive Group tarjoaa varaosien lisäksi tietotaitoa

Korjaamotukku Automotive Groupin henkilökunta menee auttamaan ja konsultoimaan korjaamoasiakkaitaan vaikka näiden omiin tiloihin. Kuvassa vasemmalta Petri Kallo, Kari Luoto, Veli Waaramäki, Mika Wihinen, Veijo Tarujärvi ja Timo Anteroinen.

Korjaamotukuksi toimintansa laajentanut Automotive Group tarjoaa autokorjaamoasiakkailleen varaosien lisäksi myös konsultaatiopalveluja.

Vantaan Varistossa tukikohtaa pitävän Automotive Groupin yrittäjillä Mika Wihisellä ja Veli Waaramäellä kummallakin on vankka kokemus autokorjaamoalalta.

Wihisellä yrittäjäkokemusta on karttunut peräti 22 vuoden ajalta, aikaisemmin hän työskenteli yrittäjänä korjaamossa, joka kuului isoon valtakunnalliseen ketjuun.
–Vaihdoin korjaamoyrittämisen tukkutoimintaan, koska halusin uusia haasteita, Wihinen sanoo.

Veli Waaramäki on Wihisen tavoin toiminut alalla 22 vuotta. Niistä kuusi vuotta hänellä oli oma korjaamo, jonka yhteydessä toimi myös pieni varaosamyymälä.

Apuna asiakastiskilläkin

Automotive Group itsessään on jo kaksi vuotta vanha yritys, ennen korjaamotukuksi laajentumista se toimi pelkästään moottoriöljyjen maahantuojana ja tukkumyyjänä.
– Kaikki meidän muutkin kahdeksan työntekijäämme ovat korjaamoalan ammattilaisia. Kilpailijoista meidät erottaa se, että tarjoamme korjaamoille myös paljon konsultaatioapua, tarvittaessa olemme toimineet apuna asiakastiskilläkin, Wihinen sanoo.

– Kun itselläni oli korjaamo, koin olevani yrittämisen kanssa hirveän yksin ja olisin kaivannut tukea. Meiltä sitä kokenutta apua saa niin talouspuoleen, asiakaspalveluun kuin teknisiinkin kysymyksiin. Korjaamopäällikkötaustaisiakin on neljä, Waaramäki sanoo.

Riippumaton tukku

Automotive Group keskittyy palvelemaan pääkaupunkiseudulla ja kehä III:n sisäpuolella toimivia autokorjaamoita. Ankarasti kilpailuilla markkinoilla melkoinen ässä hihassa on myös se, että asiakkaille annetaan mahdollisuus vertailla tuotteita.
– Olemme riippumaton tukku, joka tarjoaa asiakkailleen kotimaisten maahantuojien alkuperäisiin verrattavia varaosia, Wihinen sanoo.

Automotive Group haluaa asiakkaikseen taloudellisesti hyvin voivia asiakkaita.
– Siksi olemme ottaneet toimintamme punaiseksi langaksi talousneuvonnan sekä käyttöasteet ja käyttökatteet. Olemme tyytyväisiä ja onnellisia, jos asiakkaamme voivat hyvin.

”Uutta ajattelua”

Yksi Automotive Groupin asiakkaista on yrittäjä Katariina Aalto, jolla on kaksi Autoasi-korjaamoa ja yksi Bosch Car Service-korjaamo.
– Automotive Groupin henkilökunta on vankkoja tukku- ja korjaamopuolen ammattilaisia. He hallitsevat meidän käyttämämme ohjelmiston erinomaisesti, periaatteessa paremmin kuin moni korjaamoyrittäjä. He ovat tulleet auttamaan meitä ihan paikan päälle korjaamoon, Aalto sanoo.

Hän kehuu Wihisen ja Waaramäen liiketoimintamallia uudenlaiseksi ajatteluksi.

– He ovat oivaltaneet, että jos ei korjaamolla mene hyvin, ei tukullakaan mene hyvin. Kaikki perustuu siihen, että me saamme asiakkaan sisään sopivalla hinnalla. Ja se taas onnistuu vain sillä, että tukulla on tarjota meille kohtuuhintaisia varaosia. Tänä päivänä kaiken on oltava läpinäkyvää, koska ihmiset seuraavat netistä hintoja tarkkaan. Jos joskus ennen onkin voinut olla ylilyöntejä, niin tänä päivänä niiden aika on ohi.

Teksti ja kuva Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Vaihtoautovertailu 5000-10 000€ – Halvat ja isot nelivetomaasturit
Pieni bensa-auto käy aina kaupaksi
Uudehkoja käytettyjä dieselfarmareita saa nyt edulliseen hintaan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *