Kaasujalka

Koeajo Volvo S60 R-Design – Näyttävä perhesportti

Julkaissut:

|

17.11.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Volvo S60 R-Design – Näyttävä perhesportti

Volvo päivitti alkuvuodesta moottoreitaan ja tämä 245 heppainen  Volvo S60 T5 R-Design on todella maukas perheauto.

Koeajossa Volvo S60 T5 R-Design. Talvella koeajoimme päivitetyn dieselmoottorisen V60:n ja nyt vuorossa tämä T5. Ulkoisesti R-Design -varusteinen auto on todella hyvännäköinen. Punainen väri höystettynä alumiinin värisillä somisteilla saa muiden autoilijoiden päät kääntymään. Tyylikäs ulkonäkö jättää vakiovarusteisen S60:n näyttämään hyvin vaatimattomalta.

Sama onnistunut linja jatkuu myös kabiinin puolella muodostaen näin yhtenäisen kokonaisuuden. Hyvät istuimet tarjoavat kaiken kokoisille kuljettajille ja matkustajille kivan asennon. Kuskin paikalla viihtyy todella hyvin.

Ajettavuus kohdallaan

Suurten tavaroiden kuljettamiseen tätä Volvo S60 :stä ei ole tehty sillä tavaratilan lastausaukko on pieni. Litratilavuus on kuitenkin ihan asiallista tasoa.

Ajotietokoneen ja multimedialaitteiden käytettävyys sekä toiminnallisuus on kiitettävää. Vielä kun saisi keskikonsoliin pyörän, josta niitä voi ohjailla.

Melutaso pysyy miellyttävänä kaikissa nopeuksissa ja alusta on viritetty onnistuneesti. Se on jämäkkä ja tarkka, mutta ei mikään kivireki kuitenkaan. Materiaalivalinnat ovat erittäin onnistuneita ja laatuvaikutelma on loistava. Suorituskyky on todella hyvää tasoa, eikä tällä todellakaan jää jalkoihin. Ohjaus ei pahemmin vetele edes kovemmissa kiihdytyksissäkään, joka on aika harvinaista tehokkaille etuvetoisille.

Tässä autossa ei moitteensijaa voi juurikaan sanoa, paitsi ohjaus, johon tottuminen kesti hetken. Ehkä se on makuasia. Auton ohjausvastetta voi muuttaa, mutta sitä ei voi tehdä kesken ajon. Kannattaa ehdottomasti käydä ajamassa, mikäli miettii tämän hintaista autoa. R-Design höysteillä tietenkin.

Volvo S60 T5 R-Design A
Hinta: 50434,69€
Koeajoauton hinta
lisävarusteineen: 62575,69€
Iskutilavuus: 1969 cm³
Teho: 245hv (180kW) / 5700 r/min
Vääntö: 350 Nm / 1500-4800r/min
Tavaratila: 380 l
Paino: 1664kg
Kiihtyvyys 0-100km/h: 6,3 s
Huippunopeus: 230km/h
Yhd . kul. (valm.ilm): 5,9 l
Koeajon kulutus: 8,8 l

Plussat
Ajettavuus
Ulkonäkö
Ajoasento

Miinukset
Ohjaus

Jälkimaku
Tämä Volvo S60 kääntää päitä. Auto on hyvä ajaa ja laatuvaikutelmakin on kohdallaan. Sitä upeasti murisevaa Volvon vitoskonetta tulee saundien puolesta ikävä.

Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *