Kaasujalka

Golf-perheen uusin jäsen – Sportsvan

Julkaissut:

|

23.4.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Golf-perheen uusin jäsen – Sportsvan

Tämä kompakti tila-auto ensiesitellään Suomessa kesäkuun alussa.

Volkswagen esitteli uuden Golf Sportsvanin Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä viime syksynä. Uutuus on saanut nyt hinnat.

Uutuudessa yhdistyvät linjakas muotoilu ja käytännöllisyys. Golf Sportsvan tarjoaa paljon käytännöllistä ja muunneltavaa tilaa. Tavaratilaa jopa yli 1 500 litraa, kun takapenkkien selkänojat ovat taitettuina eteen. Lisäksi takapenkkejä voidaan siirtää pituussuunnassa 180 mm edemmäksi, mikä on isommista tila-autoista tuttu ominaisuus. Mallin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. laajennettu tasauspyörästön lukitus XDS+, monitörmäysjarrutus, seitsemän turvatyynyä, sähkötoiminen seisontajarru Auto Hold -paikallaanpitoavustimella, viiden tuuman kosketusvärinäyttö ja muunneltava tavaratilan pohja.

Golfien tapaan myös uudessa Golf Sportsvanissa on lukuisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten mukautuva alustansäätö DCC, kaistanpitoavustin Lane Assist ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC hätäjarrutustoiminnolla. Uusi Sportsvan esittelee myös Golf-luokassa aivan uuden turvallisuusvarusteen, katvealueen varoitin Blind Spot Assistin. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa takaa sivulta, niin sanotusta kuolleesta kulmasta tulevasta liikenteestä. Lisäksi Blind Spot Assist varoittaa takaa tulevasta risteävästä liikenteestä, kun kuljettaja peruuttaa pois parkkiruudusta. Mikäli kuljettaja ei reagoi varoitukseen, pyrkii auto tekemään hätäjarrutuksen, jotta mahdollinen onnettomuus voidaan estää.

Golf Sportsvanissa on laaja moottorivalikoima teholuokissa 63 kW (85 hv) – 110 kW (150 hv). Kaikki moottorit on varustettu Start-Stop-automatiikalla ja ne täyttävät Euro 6 -päästönormit. Parhaimmillaan esimerkiksi 1.6 TDI BlueMotion 81 kW (110 hv) -moottorin yhdistelmäkulutus on vain 3,7 l/100 km ja CO2-päästöt 95 g/km, jotka ovat luokkansa parhaita arvoja.

 

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa
Uusi Mitsubishi Outlander PHEV tekee paluun Eurooppaan
Kirkkonummen Motonet -tavaratalo avasi ovensa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *