Kaasujalka

Shell Konalassa pizzat ja purilaiset

Julkaissut:

|

14.3.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Shell Konalassa pizzat ja purilaiset

Konalan Shell on yksi Helsingin legendaarisimmista huoltoasemista, siihen liittyviä muistoja jaellaan netissäkin. Perinteitä kunnioittava Kaasujalan testiryhmä söi siellä pizzat ja hampurilaiset.

”Vieläkös te kuskit istutte Konalan Shellillä? Itse olen pirun innokas rekkafani, yritin c-korttia 4 kertaa, mutta inssi sanoi, että mun kannattaa luopua rahtihommista. Nyt mulla on 1989 mallinen Toyota Hiace ja kärrinä IKH:n 275 kuomulla ja teippauksilla. Tyhjänä tulee ajeltua, kun tuota kuormaa en ole saanu, vaikka olen rahaakin tarjonnut, kunhan vain saisi kuormaa. Vetoa autossani 3 ja telikärrissäni 6 keltaista valoa sivulle. Oiskos teillä Shellin karjut tiijossa mullen ajua?? T: jj,,jj.”

Viesti Suomi24-sivustolla tosin on kirjoitettu jo tasan viisi vuotta sitten, 17.10.2008, mutta toivottavasti ”Zeizeitä” on lykästänyt.

Mukavasti muijavapaa

Konalan Shell on siitä metka paikka, että vaikka siinä nykyään toimii moderni Helmisimpukka- ravintola, niin vieläkin sen pihalla näkee tupakoimassa erilaista pkyrittäjää ja pikkuliikemiestä. Se on paitsi raavaitten työmiesten lounaspaikka, sinne selvästi tullaan sopimaan myös erilaisia ”afäärejä”.

Konalan Shellillä tulee pistäydyttyä tämän tästä, aika usein sinne tulee itsekin sovittua ”tällejä” toisten pkyrittäjien ja erilaisia myyntihommia tekevien kavereitten kanssa. Se on sillä tavalla mukavasti Ristipellontien Motonetin ja autokorjaamojen vieressä, että tuntuu olevan niitä viimeisiä muijavapaita linnakkeita.

Kun poika pelasi vielä juniorijääkiekkoa Pitäjämäen Tarmossa ja harjoitukset oli tien toisella puolella metsän siimekseen jäävässä latomaisessa jäähallissa, opetin sille miehisiä perinteitä ja vein hörppäämään treenien jälkeen limut Konalan Shellillä.

Ihan ensimmäiseksi plussaa tuli rempseän mukavasta palvelusta. Nainen tiskin takana meitä palvellessaan sähläsi jotain pientä ja harmitonta, jota en edes muista, mutta se jäi mieleen, kun sanoi jotain sensuuntaista ”että en huomannut, kun on komeita poikia”. Luultavasti tarkoitti kyllä oikeasti vain ainakin 25 kiloa kevyempää, huomattavasti tuuheahiuksisempaa ja arviolta 10 senttiä Hurmalaista pidempää päätoimittajaa. Mutta kyllä vanha sellaisesta tykkää.

”Yksi parhaista purilaisista”

Pizza Prima Pollo oli tietysti kalliimpi ja pienempikin kuin ne perustason pizzeria- kebab –paikkojen julmetut 6.50 euron megalätyt. Mutta täytyy kyllä sanoa, että tämä 8.90 euron valinta oli hintansa väärti: pohja oli sopivan kova, mutta ei kuitenkaan kuiva. Ja tomaattikastike oli sopivasti makeaa eikä sitä ollut liikaa. Kokonaisvaikutelma kuvaisin sopivan mehukkaaksi ja rapeaksi.

Myös päätoimittaja kehui, että hampurilaisateria oli yksi parhaista, mitä hän oli syönyt. – Vaikka maksoikin 12.50 euroa, niin hakkaa kyllä mennen tullen McDonaldsien ja Hesburgereitten hampurilaiset, tässä pihvikin maistuu grillatulta eikä lämmitetyltä, hän virkkoi. Konalan Shell lyö ehdottomasti laudalta myös ”Aabeeceen” rehut.

Shell Konala
Ristipellontie 18 Helsinki

Ruoan riittävyys: 3
Palvelu: 5
Ruoan äijämäisyys: 4
Paikan äijämäisyys: 4
Yhteensä: 16p

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

La Locanda – Carbonara-puuroa Simonkylässä
Ylästön Pizza & Kebab & Grilli- Perusporvarin pizzakeidas
Lepsämän Grilli – Paluu ”Vanhaslandiaan”

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *